Музикални беседи с Адриана Калканьото

Музикални беседи с Адриана Калканьото

31.05.2017 г., 19.30 ч: Римски стадион.

Световно признатата бразилска певица, композитор, писателка, илюстратор, автор на антологии и „посланик на Университета в Коимбра“ гостова в Пловдив, за да говори за бразилска и португалска поезия и музика.

Още от излизането на първия й албум през 1990г., Адриана Калканьото се превръща в един от най-обичаните и известни бразилски гласове. Тя е изнасяла концерти и шоу програми по целия свят, за да представи своите над дванадесет албума, и е оказала влияние и отразява различните жанрове на бразилската популярна музика, както и модернистичната и конкретна поезия на Португалия и Бразилия.

Тя е писала композиции за такива бразилски изпълнители като Мария Бетания, Гал Коща, Мариза Монте и Ней Матогросо, а от 2004г, Адрияна е известна и като „Адриана Партимпим“, успешен музикален проект за деца, с който издаде вече три албума, а един от тях е носител на Латинската Грами.

В момента Адриана е гост-лектор в Университета в Коимбра, където за един семестър е ангажирана с интензивен план за дейности, предлагайки открити лекции и семинари по музика, литература, писане, композиране и художествено творчество.

Заповядайте, да се насладите на удивителния глас и талант на Адриана Калканьото.

                Share on facebook

Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Събития