КОНЦЕРТ НА ТРИО АРАБОГЛУ

Трио Арабоглу

Виола: Елис Арабоглу

Виолончело: Танжу Арабоглу

Пиано: Акън Арабоглу

Програма на концерта:

Павел Карманов  -  Подарок самому себе на  День Рождения”

Алексей Курбатов - Трио оп. 31

Елена Кац-Чернин -Gypsy Ramble”

 

Членовете на Трио Арабоглу са родени в гр. Шумен. Те развиват активна концертна дейност, имат успешни изяви като солисти, свирят в съставите на камерни и симфонични оркестри. Участвали са в многобройни концерти, фестивали и майсторски класове в Турция, България, Гърция, Германия, Русия, Испания, Румъния, Азербайджан. Носители са на специални награди от национални и международни фестивали, лауреати са на музикални конкурси. Понастоящем са преподаватели в Държавната консерватория към Тракийския университет в град Одрин, Турция.

 

Павел Карманов, е от най популярните млади руски композитори. Роден е през 1970 г. в Братск- Сибирия. Още 5 годишен започва да композира. 1995 г. завършва Московската Консерватория “ П. И. Чайковски”. Има специален интерес към минимализъм и поставангардна естетика. Музиката му е лаконична с усещане за импресионизъм. Произведенията на композитора се изпълняват по целия свят на важни  музикални фестивали в известни концертни зали. Трио “Подарок самому себе на День Рождения” е написано през зимата на 1996 г. Самият автор го определя като най любимият си опус, вдъхновен от младежка любов и увлечението по Руската природа.

Неоромантикът Алексей Курбатов, е роден през 1983 г. в Русия. Още 6 годишен композира музика за балета “ Катя и Джуджетата” , приказка написана от баба му, а на 11 години е първата му изява като композитор в Органната Зала на музикалния център “Глинка”. Като млад композитор и пианист завършил Московската Консерватория “П. И. Чайковски”, Курбатов е автор на 6 симфонии, операта “Черният Монах”, 7 инструментални концерта, многобройни симфонични поеми, вокални, камерни и солови произведения, музика за театри и кинофилми. Произведението Трио оп. 31 е написано през 2013 г. и е посветено на известния пианист Вадим Холоденко.

Внушителната музика на Елена Кац-Чернин композирана за опера, театър, балет, оркестър, камерни състави и солисти е достигнала милиони слушатели по целия свят. Силно ритмични фигури, елементи на мюзикъл, танго и джаз различават творческият и стил. Елена К. Чернин е родена през 1957 г. в Ташкент- Узбекистан. Тя завършва музикалното си обучение в Московската Музикална Академия “Гнесин”, след което през 1975 г. емигрира в Австралия където завършва консерваториятя “ Ню Саут Уелс”, а в последствие е приета да учи при Хелмут Лахенман в Хановерската Консерватория в Германия. След 13 години в Германия се завръща в Сидней- Австралия, където продължава да живее и твори до днес.  Gypsy Ramble е написано през 1996 г. В произведението авторката използва популярната мелодия която е слушала и помни от детството си в Русия.

                 Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Събития