Театрален спектакъл „МЕДЕЯ“ на Еврипид

 

28 юни 2019 г. от 21.00 ч. АНТИЧЕН ТЕАТЪР - ПЛОВДИВ

 

    Трагедията на Еврипид „Медея“ ще бъде представена за първи път след 40 години на сцената на Античен театър в Пловдив. Представлението ще се изиграе един единствен път, така както се е случвало в Античността. Въпреки, че е отличена с трето място на драматургичните състезания в Атина през 431 г. пр. Хр., тази пиеса на Еврипид остава в историята на световното изкуство като една от най-провокативни трагедии. 
Може ли Медея да отмъсти на неверния си съпруг Язон? Виновен ли е той? А тя? 
    Зрителите ще имат възможността да станат съпричастни на истинско театрално зрелище, в което участват над 40 актьори, музиканти и деца. Внучката на слънчевия бог Хелиос, Медея отново ще провокира границите на човешката природа. Трагедията ще започне с последните слънчеви лъчи и ще се разиграе в тъмнината на лятната нощ. 


    Спектакълът ще бъде представен със субтитри на английски език
Превод от старогръцки език: гл. ас. д-р Георги Гочев и Петя Хайнрих
Режисьор: Десислава Шпатова
Композитор: Асен Аврамов
Сценография и костюми: Зина Генч, Германия / Sina Gentsch
Актьорски състав: 
Медея - Снежина Петрова
Язон - Петър Дочев
Креонт – Владимир Пенев
Дойка - Станка Калчева
Педагог – Ивайло Драгиев
Егей – Георги Гоцин
Вестител - Алмут Гочев - Дойчес театър, Берлин / Almuth Gotcheff – Deuthes theatre
Античен хор - Ася Иванова и студенти от НБУ
Със специалното участие на деца от различните общности в Пловдив, преминали през обученията и съпътстващите събития на проект „Медея“.

    Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се реализира в партньорство с Нов български университет, Сдружение "Алианс за равни права и устойчивост", Фондация "Аракс", Организация на евреите „Шалом“, ПУ “Паисий Хилендарски“ и Гьоте-институт България.                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Събития