ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС „Пловдив – красотата на детайла“

 

 

ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС

„Пловдив – красотата на детайла“

 

Кой може да участва?

Всички пълнолетни граждани, пребиваващи в България.

Как се участва?

 1. Посетете изложбата на Дениз Мацарела в Балабановата Къща (6 март – 2 април 2019 г.). Направете си селфи снимка с любимата си фотография от изложбата.
 2. Направете снимка с детайл от град Пловдив, не по-малка от 5 MB;
 3. Озаглавете фотографията или обяснете в кратък текст (макс. 200 знака) смисъла на фотоса;
 4. Изпратете снимката и заглавието/текста към нея по имейл на concorso@oldplovdiv.com до 1 септември 2019 г. В същия имейл, изпратете прикачена и селфи снимката.

Краен срок за изпращане на фотографиите:

1 септември 2019 г.

Условия за участие:

 • Право на участие имат всички фотографи - професионалисти и любители, без ограничения във възрастта. Под участник се разбира лицето, което изпраща снимка.
 • Фотографиите трябва да са авторски. За автор на снимката ще бъде считан кандидатът, с чието име е подписан имейла, с който снимките са изпратени за конкурса. Снимките не бива да са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица, както и да не са публикувани до момента в интернет, в списание или други медии. При предявени претенции от трети лица, авторът на фотографията носи пълна отговорност.
 • Лица, ненавършили 18 години, не могат да участват.
 • Служители на  ОИ „Старинен Пловдив“ и членовете на техните семейства могат да участват в конкурса, но не участват в крайното класиране.

  Съгласие с регламента:

 • С изпращането на снимките всеки участник автоматично се съгласява с условията на настоящия регламент и дава съгласието си изпратената от него снимка да бъде публикувана в сайтовете:  www.oldplovdiv.com , www.visitplovdiv.com и www.iicsofia.esteri.it
 • Организаторите на конкурса не носят отговорност при възникване на спорове между участниците в конкурса и трети лица относно авторски права по отношение на изпратени за конкурса снимки.

 Защита на личните данни:

 • Авторските права върху снимките не се прехвърлят на организаторите и остават на техните автори.
 • Личните данни на участниците – телефони и имейли адреси – няма да бъдат публикувани. Те ще се използват само за уведомяване на печелившите. За да бъдат уведомявани за бъдещи оферти и конкурси, желаещите могат да пишат допълнително.
 • Лични данни няма да бъдат предоставяни на трети лица, освен в случаите, когато го изисква закона.
 • Изпращайки фотография за участие в конкурса, участниците дават съгласието си и правата организаторите да ги използват по следния начин:
 • Да ги публикуват на фотохартия или в електронен формат, да бъдат включени в изложби,  както и да бъдат използвани в публикации.
 • Наградените участници освобождават организаторите на конкурса от всякакви претенции, свързани с използването на творбите им, а спрямо евентуалното използване на творби на ненаградени участници ще се прилага Законът за авторското право и сродните му права.

 

 

Победителите ще бъдат наградени на 3 октомври 2019 г.  от 18:00 ч. в Балабанова къща. ул. „Константин Стоилов“ № 57.

 

НАГРАДИ

1-а награда – пътуване до Матера с участие в художествен уоркшъп
или ваучер на стойност 500 евро за фотографска техника

2-а награда - ваучер на стойност 300 евро за фотографска техника

3-а награда - ваучер на стойност 200 евро за фотографска техника

 

ВАЖНО: Наградите трябва да бъдат получени лично и използвани до 30 дни от датата на награждаването - след този срок, ваучерите ще бъдат невалидни.                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Събития