„Празници на Стария град“ с голямата награда на Международното туристическо изложение във Велико Търново за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2018“

„Празници на Стария град“ с голямата награда на Международното туристическо изложение във Велико Търново за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2018“

 

От 18 до 20 април 2019 г. старопрестолният град Велико Търново е домакин на ХVІ Международно туристическо изложение „Културен туризъм”.

Специализираният форум за популяризиране на културния туризъм се провежда в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Тази година в изложението се представят български общини и музеи от цялата страна, посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Република Южна Африка, Китайският културен център, Туристическият информационен център от сръбския Димитровград, различни сдружения, туристически организации и културни оператори, които презентират своите нови продукти, атракции и дестинации.

Събитието се организира със съдействието на Министерството на туризма, и бе открито с приветствие към организатори, участници и гости от министъра на туризма Николина Ангелкова.

В рамките на изложението се проведе Националния конкурс READ& TRAVEL („Чети и пътувай“) с номинации за културен туризъм в България в седем категории.

Община Пловдив, чрез Общински институт „Старинен Пловдив“ грабна голямата награда на журито за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2018“ за събитието „Празници на Стария град“.

Участието на община Пловдив на ХVІ Международно туристическо изложение „Културен туризъм” се осъществява съвместно с Общинска фондация „Пловдив 2019“, а акцентът в представянето  е “Пловдив – Европейска столица на културата 2019".  

В брандирането и  визуализацията на пловдивския щанд са включени логото “Пловдив 2019”, както и знаци и пиктограми от визуалната идентичност на “Пловдив 2019”. Община Пловдив представи на посетителите акцентите от програмата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, включваща близо 500 проекта, Културния и спортния календар на Пловдив за 2019 г. и възможностите за туризъм, които градът предлага.                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Събития