Традициите, които трябва да съхраним в рода

   „Традициите, които трябва да съхраним в рода“ – това показаха днес на 1-ви март ученици от втори клас на ОУ „Райна Княгиня“, гр. Пловдив, които заедно със своите баби беседваха по темата. Срещата е организирана от ОУ „Райна Княгиня“ и ОИ „Старинен Пловдив“ като инициатива от Националния eTwinning проект „Родна стряха“.
   За да спазят първомартенската традиция, децата се закичиха с мартеници, изплетени от самите тях в часовете по технологии и предприемачество. Те са се учили търпеливо и с любов да готвят със своите баби, записвали са рецепти, вземали са интервю от тях за ценността на времето, което прекарват заедно, за домашните им задължения, учили са се от техния опит, разбрали са кои са най-полезните български билки, чели са заедно народни приказки. 
   По време на инициативата бяха разгледани материалите, които учениците са изработили за пътуващата книга. Тя ще обиколи още 5 училища и 7 детски градини в Свищов, Варна, Троян, Плевен, Разград, Враца, Кубрат, Шумен, Левски, Белене, Хасково, Асеновград и ще се върне обратно в Пловдив, когато ще е събрала в себе си мъдрост и от другите градове.
   Събитието се проведе в къща „Клианти“, ул. „Тодор Самодумов“ №3 А.                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини