"Аудиогид България" вече и в Пловдив.

  Устройствата, познати от музеите, сега могат да се ползват за туристическа обиколка из град Пловдив.  Това е уникална услуга, създадена специално за индивидуални екскурзии. Идеята хрумва на Лариса Кузнецова, която пристига в България от Иркутск заедно със съпруга си Михаил Пешев.

Мултимедийните устройства позволяват качването на видео, снимки и видео на жестомимичен език, което създава удобство за хората дошли за няколко дни или само за няколко часа по бизнес.

Към гида има и карта. Маршрутът включва различни точки, обозначени с номера, които съответстват на звукозаписа. Така за изследователите ще е по-лесно да ги открият.

Аудиогидовете предлагат много повече информация в сравнение с мобилните приложения. Звуковите файлове са с продължителност от 4 до 6 минути за всеки обект. За проекта Audio Guide България е разработен и специализиран софтуер, който да регулира отдаването под наем на устройствата.

Маршрутите, разработени за София и Пловдив, включват основни забележителности и са с продължителност около 3 часа. За всеки обект са подготвени аудио разкази, в които историческите факти са представени увлекателно и с любопитни подробности. Те са направени така, че да са подходящи и интересни за всеки турист, дори за ученици. За удобство на чужденците са записани и кратки видео-упътвания на особено сложните за ориентация места.

Повече информация на официалния сайт на проекта:

https://www.audio-guide.bg/plovdiv-tur/

                 Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини