Концерт - Fado Violado

Fado Violado
15 септември, Античен театър, Пловдив от 20:00 ч.

Fado Violado предлага необичайно съчетание на фадо и фламенко, родено от мечтите на певицата Ана Пинял и композитора и китарист Франсишку Алмейда.

Първият им албум се нарича "A Jangada da Pedra" ("Каменна плоча") по името на романа на Жозе Сарамагу – асоцииация с идеята на Сарамагу за отцепването на Иберийския полуостров от континента. Fado Violado свързва фадо и фламенко в една обща музика, като помага на хората по-добре да разберат и двете. Програмата им, в която има както разцъфнали фадо класики, така и авторски песни, ще бъде представена с Даниел Да Силва - китара, Кристина Лопес - вокал, Жоао Паолу Росаду - бас и Хуан де ла Фуенте – перкусия.

Със специалното участие на Елена Моралес – фламенко танц.

Ана Пинял започва да пее през 2002 г. в групата BoiteZuleika. Впоследствие заминава за Севиля, за да учи във Фондацията Cristina Heeren. Именно там тя преоткрива фадото и разбира, че това е музиката, на която ще посвети живота си. По същото време Франсишку Алмейда отива в Севиля, за да изучава фламенко китара на същото място. Той е започнал своите сценични изяви на 15 годишна възраст, участвал е в различни формации, изучавал джаз китара и през 2006 г. се сблъсква за първи път с фламенко китарата, убеден, че трябва да се потопи в красотата на тази традиция. Затова и се отправя към Севиля, където се среща с Аня Пинял и двамата създават Fado Violado.

Повече информация:

Видео в YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=8Lk-Ry9qmtA

Фейсбук събитие – запишете се и поканете приятели, за да спечелите подарък!
https://web.facebook.com/events/608762022814570/


Концертът на Fado Violado в Пловдив се осъществява с любезната подкрепа на Институт Камойнш и Посолството на Португалия в България

Билетите за концерта на Fado Violado са с цена 20 и 25 лв, от мрежите на Ивентим и ИзиПей, и онлайн от http://epaygo.bg                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини