Старият град ДЕН ДЕНУВА, НОЩ БУДУВА

 

     Екипът на Общински институт „Старинен Пловдив“ обеща пъстри и весели Празници 2018, обеща една запомняща се разходка ПО ТРИХЪЛМИЕТО НА ВРЕМЕТО и вече седми ден доказва как се спазват обещания.

     Празници на Стария град е фестивал на древното и новото, който и тази година изпълни с още повече живот улиците на Старинния Пловдив и доказа, че миналото има бъдеще. В отминалите шест дни Ви срещнахме с вдъхновяващи творци от различни поколения, провокирахме Ви с игра за грамотност, въвлякохме Ви в приключението, наречено тур “По Трихълмието на времето”, потопихме Ви в невероятно лазерно шоу, наситихме вечерите на Небет тепе с много музика, подарихме Ви танци под звездите, пищно и запомнящо се пиро-шоу и празнична заря, направихме Ви свидетели на съкровеното ДА, калдаръмите запечатаха купища усмивки на щастливи деца, посетили детския кът, направихме Ви свидетели на пленера по кукли, на стрийт арт,срещнахме Ви с най-добрите занаятчии на България, поканихме Ви на кино над Тунела, заедно вкусихме традиционни ястия и десерти.

     Пред Вас е СЕДМИЯТ ден от СЕДМАТА година на нашите Празници във формат СЕДЕМ дни и Ви каним да преживеем финала на Пленер “Кукли”, да изтеглим  победителите в играта-провокация по грамотност, концерта на „Бистришките баби“ от 19 ч. на Римски стадион, а от 19:30 ч. отново Ви определяме среща на Небет тепе с култовите групи „Kutsulan“, „Ailia X,“ и „Irfan“.

     Благодарим на всички, които бяха с нас, за да отпразнуваме ЗАЕДНО  общото между миналото и бъдещето!

Очакваме Ви за нови срещи из приказните улички и заредените с история и дух къщи на НАШИЯ Старинен Пловдив!



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини