ГЛАС, ДЖАЗ и АРФА

На 20-ти декември (петък), от 17:30 ч. ОИ „Старинен Пловдив“ кани ценителите на джаз – музиката на един богат на звучене концерт в Балабановата къща.

В навечерието на светлите празници пред нас ще се отвори една своеобразна музикална кутия, от която ще звучи комбинация от антични гласове и модерни джаз хармонии под съпровода на арфа. Предстои ни вълнуваща среща със джаз певицата Звездана Новакович от Словения (www.zvezdananovakovic.com), която в момента учи  в АМТИИ – Пловдив за магистърската степен по „Българска народна музика с класически инструменти”. Заедно със Живко Братанов – пианист и преподавател в АМТИИ, двамата ще ни представят  едно необикновено джаз – дуо, чиито импровизации надхвърлят границите на стандартите и въображението.

По време на концерта, под съпровода на арфа и автентични български инструменти , ще зазвучат и чистите, безвременни, освободени от всякакви ограничения и граници  гласове на Slovena Quartet – друга формация на Звездана Новакович съвместно с певиците от ансамбъл „Тракия“ Гергана Павлова, Невяна Ганева и Диляна Василева.

Оцветено в различни мелодии и интерпретации, събитието ще носи предимно нюанса на онова Коледно настроение, което ни изпълва с мир и спокойствие и ни кара да открием светлината в самите себе си.

Заповядайте! Вход свободен.



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини