ОТКРИВАНЕ НА ПЛОВДИВ - ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019

 

 

КАНИМ ВИ ДА ОТПРАЗНУВАМЕ #ЗАЕДНО ОТКРИВАНЕТО НА ПРОГРАМАТА С НАЙ-АТРАКТИВНОТО И МАЩАБНО СЪБИТИЕ – СПЕКТАКЪЛЪТ „НИЕ СМЕ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ“, КОЙТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НА 12 ЯНУАРИ В СЪРЦЕТО НА ПЛОВДИВ 

 

   В рамките на дългия уикенд 11, 12 и 13 януари са планирани серия от събития в различни пространства, открити и закрити сцени в града, които ще имат своята кулминация в съботната вечер на 12 януари 2019 г. Откриването ще бъде в самото сърце на Пловдив. Спектакълът, съчетаващ музика, светлина и танц, ще даде ключ към цялата предстояща година и към основната концепция на проекта Европейска столица на културата, в която самите граждани са не само публика и участници, но и създатели на събитията. Над 1500 участници от България и чужбина ще пресъздадат на открита сцена мащабна и цветна метафора на всички основни теми от програмата на „Пловдив 2019“ и на тяхното свързване под мотото „Заедно“.
Откриващото събитие на Европейска столица на културата е продукция на „Пловдив 2019“ в партньорство с международни организации, основни културни институции в Пловдив, Община Пловдив, артисти и изпълнители от България и чужбина. Концепцията за събитието е на немската артистична компания phase7 performing.arts Berlin , с артистичен директор Свен Сьорен Байер.


   Програмата на откриващия уикенд е създадена съвместно с партньорски организации от Пловдив и страната.



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини