ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА "ЛАК И КАЛ" НА ИВЕЛИНА АТАНАСОВА

На 25 февруари /вторник/ от 18:30 ч. Ивелина Атанасова ще представи в Балабановата къща книгата си „Лак и кал“ – един роман с нетипичен за българската литература сюжет, който се разгръща не в родината ни, а в аристократична Англия

Ивелина Атанасова е родена през 1990г. Завършва хуманитарна специалност в пловдивска гимназия, след което е приета Българска филология и история в ПУ „Паисий Хиледарски”. Първите опити за литературна изява са още в училищния период, но те са на тривиални теми и с детско съдържание. Когато е на двадесет годишна възраст, тя започва писането на своя първи роман „Лак и Кал” и след едногодишна работа той е завършен. След като сама финансира издаването му, през месец август 2013г. книгата вече е на българския пазар. „Темите, които се проблематизират в „Лак и Кал”, са фундаментални и в литературата, и в живия живот“, споделя младата авторка. Става дума за СУЕТАТА (като най-характерното човешко качество), РАЗЛИЧНОСТТА (свързана с бунтът на вътрешното „аз”), РОДОВИЯ БЕЛЕГ И НАСЛЕДСТВЕНОСТТА (по-силна ли е кръвта от индивидуалността?).

            Заповядайте на 25.02.2014г. от 18:30ч. в Балабановата къща (ул. „Константин Стоилов“ 57) за среща с авторката и нейния роман!



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини