Концерт рецитал виолончело и пиано

 

Концерт рецитал виолончело и пиано

Муса Ерен Ишкодралъ и Гьокхан Айбулус.

 

                                 ПРОГРАМА

                                            *

Johann Sebastian BACH(1685-1750)

        “Arioso”from Cantata BWV 156 - Adagio

        Transcribed for Violoncello & Piano by Sam Franko

 

***

 

 Ludwig Van BEETHOVEN (1770-1827)

 Violoncello & Piano Sonata No.5 D Major Op. 102

Allegro con brio

Adagio con molto sentimento d’affetto

Allegro fugato

 

***

 

Sergei RACHMANINOFF(1873-1943)

Violoncello Sonata G minor Op. 19

Allegro Moderato

Allegro Scherzando

Andante

Allegro mosso

 *


Гьокхан АЙБУЛУС – Пиано

 

Гьокхан АЙБУЛУС е роден в Ескишехир, Турция. Изучавал е пиано в Държавната консерватория на университета Анадолу в родния си град при проф. Зьохраб АДЪГЮЗЕЛЗАДЕ. През 2000 г. е приет в класа на проф.  Наум ЩАРКМАН в Държавната консерватория "Чайковски" в Москва. До 2006 г. завършва последователно бакалавърска и магистърска степен, а през 2009 г и докторантура при проф. Сергей ДОРЕНСКИ.

По време на обучението си в Русия  е участвал и е печелил награди в престижни национални и международни конкурси, като същевременно е работил с имена като Михаил ВОСКРЕСЕНСКИ, Рувим ОСТРОВСКИ, Павел НЕРЗЕСЯН, Николай ЛУГАНСКИ, Андрей ПИСАРЕВ и Нина КОГАН и др.

Участвал е в Международния музикален фестивал в Крайна, Словения, Брукнеровия музикален фестивал в Австрия, Бела Паис в Северен Кипър, много и разнообразни музикални форуми в Турция, Русия, Украйна, Словения, Австрия, Германия, Испания, Италия, България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Азербайджан, САЩ и Китай. През 2012 г. е солист с Президентския симфоничен оркестър под ръководството на Ренгим ГЬОКМЕН с четири концерта в Пекин, Ксиан, Гуанджоу и Шенжен. Свирил е в престижни зали като Айбулус, Брукнерхаус, залата на Есенската филхармония, Голямата зала на Държавната консерватория "Чайковски" в Москва, Националния изложбен център (NCPA), Концертна зала Ксингхай, Концертна зала Шенжен, зала Юнион в Сараево, Концертната зала на Президентския симфоничен оркестър в Анкара.

Високо оценени са съвместните му концерти със световноизвестни артисти като Александър КАГАН. Наум ЩАРКМАН, Николай ЛУГАНСКИ, Дора ШВАРЦБЕРГ, Наталия ГУТМАН, Джихат АШКЪН, Бюлент ЕВДЖИЛ, Александър БУЗЛОВ, Роман СИМОВИЧ и Александър КАГАН.

През 2013 г Гьокхан АЙБУЛУС е удостоен с награда за насърчаване на изкуството от Университета Анадолу, през 2013 г получава награда за високи професионални постижения от Ротари клуб „Юнус Емре“, а през 2017г след като след като печели приза „Доницети“ е обявен за Пианист на годината на Университета Анадолу в Ескишехир.

От 2012 г е доцент. В момента преподава в Държавната консерватория на Университета Анадолу в Ескишехир. Съвместно с  това той изнася солови рецитали, участва в състави за камерна музика и редовно е канен като солист на оркестри в Турция и чужбина.

 

 

Муса Ерен ИШКОДРАЛЪ – Виолончело

 

Муса Ерен ИШКОДРАЛЪ е роден в Ушак, Турция. Започва обучението си по виолончело през 1995 година при Решит ЕРЗИН в училището към Държавната консерватория на Тракийския университет. По-късно продължава при проф. Аминбай САПАЕВ, с когото работи и по камерна музика. Бакалавърската си степен завършва при Лейли АКБАРОВА. Участва в курсове и майсторски класове на световно известни музиканти като Александър РУДИН, Клеменс ХАГЕН, Дора ШВАРЦБЕРГ, Ангел СТАНКОВ, Анатоли КРЪСТЕВ, Иржи БАРТА и Хилел ЗОРИ. През 2002 г. печели почетната награда в Международния конкурс за млади музиканти в София „Любомир Пипков“ . През 2005 г. започва магистърска програма в Държавната консерватория „Минар Синан“ в Истанбул, която успешно завършва през 2008 г.

През този период участва в престижни концерти с Истанбулския камерен оркестър, Истанбулската филхармония, Симфоничния оркестър „Джемал Решит Рей“, Камерния оркестър на Акбанк, Филхармоничния оркестър „Текфен“ и Балканския симфоничен оркестър към Тракийския университет в Едирне (Одрин). Сътрудничи със световноизвестни солисти и диригенти, включително Джем МАНСУР, Хакан ШЕНСОЙ, Tадеуш СТРУГАЛА, Александър РАХБАРИ, Парк СУНГ-УАН, Джеймс ГАЛВЕЙ, Джон АКСЕЛРОУД, Шломо МИНЦ, Росен ГЕРГОВ, Алън БРАДБЕНТ и Джеймс ДЖУД.

Муса Ерен ИШКОДРАЛЪ е свирил на сцени като Концертната зала на Университета Галатасарай, Истанбулския Бизнес-център за изкуства, зала Сисманоглу Мегарон в гръцккото консулство в Истанбул, Конгресния център „Лютфи Кардар“, културните центрове „Джаддебостан“ и „Бюлент Еджевит“, Концертна зала „Джемал Решит Рей“ в Истанбул, Центъра за сценични изкуства „Аднан Ахмед Сайгун“ в Измир, Концертна зала на Община Ескишехир, Салона за култура на Турското посолство в Исламабад, Пакистан, Двореца на културата в Абу Даби, Обединените арабски емирства, Концертната зала на Националната музикална академия "Панчо Владигеров“ – София, в Шумен, Разград, Пловдив и Кърджали, Салона за опера и балет „Олег Дановски“ в Констанца, Румъния, Концертната зала на Атинския университет в Гърция, в Германия, Австрия и Израел. Муса Ерен ИШКОДРАЛЪ продължава да работи като заместник-директор и води клас по виолончело в Държавната консерватория на Тракийския университет в Едирне (Одрин).

 



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини