Изложба на Роман Проняев

ОИ "Старинен Пловдив" и Алианс Франсез - Пловдив имат честта да Ви поканят на откриването на изложбата  "Фрагменти" /Fragments/ на Роман Проняев в Балабановата къща. Откриването на изложбата е на 12.09.2014 г., от 19:00 ч. и тя може да бъде разгледана до 26.09.2014 г.

 

Роман Проняев (http://www.romanproniaev.com) е роден през 1972г. във Воронеж (Русия). Дипломира се в училището за изящни изкуства във Воронеж през 1991г.(проф. Александр Старилов).

След казармата, работи като декоратор в „Камерни Театър” във Воронеж от 1993г. до 1995г., където осъществява декорите за много спектакли.

От 1995г. до 1997г. работи в ателието на скулптора Иван Дикунов във Воронеж.

От 1997г. до 2001г. живее в Москва и осъществява различни проекти по поръчка: мозайки, картини, реклами, вътрешен дизайн. Участва също така в реставрирането на резиденцията на френския посланик в Москва. 

От 2002г. до 2007г. в Нант (Франция) работи за различни фирми за декорация: декоративни мазилки и боядисване, патиниране, рисуване върху мебели и реализиране на лични проекти за вътрешна декорация, участия в изложби в Лоар Атлантик и Нормандия.

От 2007г. до 2011г. той работи и излага своите творби в Загреб (Хърватска).

В момента, живее в София. Член на Съюз на Българските Художници.

 

Изложби в София:

 

2012 г. – Руски Культурний Центр, участие в изложба « Русские художники в Болгарии ».

2012 г. – Галерия « България », самостоятелна изложба.

2013 г. – Галерия « Артур », съвместна изложба с Мария Ева Бичакджиян.

2013 г. – Галерия « Париж / Москва », участие в юбилейна изложба на галерия.

2014 г. -  Галерия « МАКТА», съвместна изложба с Рени Хаим.

 

Творби на Роман Проняев могат да се намерят във виртуальна галерия « Art Spice »

www.art2spice.com, също така негови картини са включени и в оформлението на

интериора на френския ресторант « L’instant » в София.

 

« Повечето от картините ми нямат  никакъв сюжет, нито какъвто и да е замисъл. Само някои от тях са създадени под влиянието на нещо специфично - книга, музика или реален пейзаж. По-голямата част са абсолютно спонтанни, абстрактни композиции, често без име, но по своему закономерни. Както в природата движението на клоните създава форми едновременно произволни и безусловни. Работейки върху картината, аз я представям чрез фрагмент, като част от едно цяло, и не като единствен, а като един от възможните варианти.

Това е пример за характера на моите работи. Освен това ви предлагам, доверявайки се на собственото си въображение,  да дадете определение и име на картината която ви е харесалата. »

Роман Проняев

 



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини