ПРОЕКТ СИНЯ ЗОНА

 

И тази година, от 1 до 30 септември, по време на Есенния салон на изкуствата в Пловдив, Община Пловдив, Общински институт "Старинен Пловдив", Сдружение „Синя зона“ и Галерия „АлтерЕго“ ще представят в къща Недкович 10-та поред изложба на художници в неравностойно положение.

Мотото на тазгодишната изложба е "След 10 години" и в нея ще вземат участие 17 творци със специфични потребности: Аделина Алексиева, Паола Стоева, Петранка Карастоянова, Надежда Белева, Миню Бонев, Петкан Наков, Денислав Тодоров, Никола Русев, Мариана Маринова, Даниела Максимова, Емилия Радушева, Йордан Алексиев, Тихомир Витков, Цветелина Цонева, Кирила Георгиева,Таня и Милена Траянова.

Сдружение “Синя зона” възниква като обединение на художници в неравностойно положение през 2000 г. и в него членуват художници от цялата страна. Сред целите на сдружението са: подпомагане социалната интеграция, образованието, духовното израстване и развитие на хора с трайно намалена работоспособност. От 2001 г. насам сдружението е реализирало общо над 48 прояви (изложби и пленери) в Ловеч, Козлодуй, Свищов, София, Пловдив, Поморие, Бургас, Велико Търново и други градове в страната.

Както и през изминалата година, откриването на изложбата на 1 септември 2014 г. от 17:30 часа ще бъде с участието на самодейци от Съюза на глухите в България - Пловдив, с художествен ръководител Спаска Джангозова.

Заповядайте!



                Share on facebook
Календар на събитията  

Календар и събития

 

< Новини